Hívj minket: +36-20-363-5599 csuporkabolt@gmail.com

Üdvözlünk mindenkit!

Mivel családunkban mindenki kézművességgel foglalkozik, régóta megfogalmazódott bennünk egy igaz, a
hagyományos kézműves szakmákat tovább éltető, a mai kor igényeinek is megfelelő kis bolt ötlete.

Mivel a kézműves termékek a hulladékmentes, fenntartható élet eszközei is, így a családunk környezetbarát életmódra való törekvése is be tudott csatlakozni üzletünk profiljába.

2018 decemberében létrehoztuk a Csuporka boltot.
Szeretnénk, ha minél több emberhez eljuthatna a fenntartható, tudatos életmód gondolata, felelősséget vállalva a gyermekek, a Földünk jövőjéért és minél többen változtatnának életmódjukon, és éltetnék magyar néphagyományainkat.

Őseink mindennapi életét átszőtte a kézművesség, a népművészet, az őket körülvevő tárgyakon keresztül. Saját maguk szinte mindent meg tudtak termelni és előállítani, amire szükségük volt.
Természetes alapanyagból készült tárgyaikra vigyáztak, “gondoskodtak” róluk, tovább örökítették őket. Valahol ez volt az igazán hulladékmentes életmód.
Ez mára már nagyon megváltozott, elkényelmesedett, túlhajszolt életünkben nehéz magunkat rávenni, hogy figyeljünk arra mit eszünk, mivel etetjük gyermekeinket, mivel tisztálkodunk, hogyan és mit vásárolunk. Tárgyaink, élelmiszereink mindegy miből, hogyan, és hol készülnek. De, mint lassan tapasztaljuk, ennek az életnek ára van, amit nem mi fogunk megfizetni, hanem gyermekeink!Nehéz egy-egy embernek tenni valamit a sokkal szemben, nehéz meggyőzni másokat, hogy érdemes odafigyelni, és érdemes visszatérni a hagyományokhoz, a természettel, környezetünkkel összhangban lévő életmódhoz.

De egy rizsszem is át tudja billenteni a mérleget!
Szeretnénk, hogy a Csuporka bolt által minél többen legyünk rizsszemek, és billenjen át a világ mérlege egy fenntartható élet felé, hogy az utódaink is olyan szép világban nőhessenek fel, mint amilyenben nekünk volt szerencsénk élni.
Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a Csuporka által!
Gyertek be hozzánk, és váljatok ti is részeivé a hulladékmentes, fenntartható életnek!

Szekeres Antal vagyok. Kovács, férj, két gyönyörű kislány édesapja, és a Csuporka tulajdonosa.
Édesapám révén gyermekkorom óta a kézművesség határozza meg az életemet és ezáltal a hagyományok, az elmúlt idők tisztelete részemmé váltak
.

 Szekeresné Kovács Brigitta vagyok, ötvös-zománcműves, két gyönyörű kislány édesanyja, a Csuporka ügyvezető tulajdonosa. Mezőkövesdi származásom révén mondhatni beleszülettem a népművészetbe. Lehetőségem volt megélni az ünnepi szokásokat, a nép hagyományokat. Szőlőskertünk volt, állatokat tartottunk, így az önellátást is megtapasztalhattam már kiskorom óta, és erre az életmódra való törekvés, ahogy növekedtem fokozatosan megerősödött.

Szekeres Szilvia, a Csuporka alapító tagja és mint fazekasa mutatkozok be itt nektek. Édesapánknak köszönhetően kézművesek között nőhettünk fel. A Csuporka nagyszerűen összefogja azokat a kézműves szakmákat, hulladékmentes termékcsaládokat, amikre szüksége lehet egy családnak a mindennapi életben, a fenntartható életvitelhez. A magam részéről igyekszem olyan használati edényeket készíteni, amik megállják a mai modern konyhákban is a helyüket.

@ csuporkabolt

Kövess minket Instagram-on!